Kortejde kimler var… Ülkenin dört bir yanında canlar anılıyor

Sivas Madımak Otel Katliamı’nın 31. yıldönümünde, olayın kurbanlarını anmak için çeşitli yürüyüşler ve etkinlikler düzenleniyor. Ülkenin dört bir yanında bir araya gelen insanlar, yaşanan trajediyi hatırlamak ve adalet talep etmek için sokaklarda yürüyor.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı önünde bir grubun ve Pir Sultan Abdal Kültür Vakfı önünde bir grubun toplanıp birlikte başlattığı Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anıldığı yürüyüşe CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten oluşan CHP heyeti ile Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da katıldı.

Özgür Özel, yürüyüş öncesinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfını ziyaret etti.

Yürüyüşte “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar”, “Eşit yuttaşlık hakkımız engellenemez”, “Haklıyız, haklıyım, kazanacağız” sloganları atıldı.

MADIMAK OTEL’DE NE OLMUŞTU

2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında bir grup radikal, etkinliklere katılan sanatçı ve aydınların kaldığı Madımak Otel’i ateşe verdi. Bu saldırı sonucunda otelde bulunan 33 aydın, 2 otel çalışanı ve 2 gösterici olmak üzere toplam 37 kişi hayatını kaybetti. Olay, Türkiye’nin yakın tarihindeki en acı olaylardan biri olarak hafızalara kazındı.

Odatv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx