Kemik kaybı yaşayan hastalara implant umudu

Yeni Sinüs Lifting Yöntemi İle İmplant Tedavisi Kolaylaşıyor

İmplant yaptıramayan hastalar için yeni bir umut kapısı açıldı. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, kemik desteği yetersiz olan bölgelerde bile implant tedavisinin artık mümkün hale geldiğini belirtti. Bu yenilikçi cerrahi yöntem, sinüs lifting olarak adlandırılıyor.

İmplant Tedavisindeki Önemli Engeli Aşma Yöntemi: Sinüs Lifting

Diş kaybı sonrasında meydana gelen kemik erimesi, üst arka çenede implant tedavisini imkansız hale getirebiliyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, sinüs boşluğunun kemik hacmini azaltarak implant uygulamasını zorlaştırdığını ifade etti. Sinüs lifting operasyonu sayesinde, sarkmış sinüs boşluğu cerrahi bir yöntemle yukarı taşınarak bölgeye kemik grefti ekleniyor. Bu sayede, implant için gerekli kemik yüksekliği sağlanarak tedavi mümkün hale geliyor.

İşlem Süresi ve Hasta Konforu

Sinüs lifting işleminin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ve genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürdüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, hastaların işlem sonrasında hafif bir şişlik ve hassasiyet yaşayabileceğini ancak bu durumun kısa sürede geçtiğini vurguladı. Ağrıların reçete edilen ağrı kesicilerle kolayca kontrol altına alınabildiğini söyledi.

İmplantın Kalıcılığı Artıyor

Uzun vadeli başarılarıyla dikkat çeken sinüs lifting yöntemi, implantın kemiğe daha iyi entegre olmasını sağlayarak kalıcılığını artırıyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, bu yöntemle yapılan implantların doğal dişler kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu belirtti.

Hangi Hastalar İçin Uygun?

Sinüs kaldırma özellikle uzun süre dişsiz kalan ve ciddi kemik kaybı yaşayan hastalar için öneriliyor. Eğer üst çene arka bölgesinde kemik yüksekliği belirli bir seviyenin altına düştüyse, sinüs lifting operasyonu ile bu sorun giderilebiliyor. Bu sayede hastalar estetik ve fonksiyonel dişlere yeniden kavuşabiliyor.

Related Posts

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Kan Bağışı Yaparken Dikkat!

Kan bağışı hakkında önemli bilgiler veren uzmanlar, düzenli kan verilmesinin kalıcı kansızlığa sebep olmayacağını bildirdi. 

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.