İstanbul’da haftanın kültür-sanat etkinlikleri

İstanbul’da bu hafta birçok tiyatro oyunu, konser ve sergi sanatseverlerle buluşacak.

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp, Serdar Biliş’in yönettiği, Demet Akbağ, Salih Bademci ve Burak Dakak’ın rol aldığı ‘Aydınlıkevler’ oyunu 1 Temmuz akşamı saat 21.00’de Maximum Uniq Hall’da sahnelenecek.

Hakan Emre Ünal’ın yazıp yönettiği ve Nezaket Erden’in oynadığı tek kişilik ‘Sevgili Arsız Ölüm Dirmit’ oyunu, 6 Temmuz’da Moda Sahnesi Büyük Salon’da izlenebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ise, 2 Temmuz saat 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u konuk edecek.

KONSERLER

Eklektik Kelt sanatçısı Loreena McKennitt, 2 Temmuz saat 21.00’de Harbiye Açıkhava’da sahne alacak.

Sanatçılar Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 4 Temmuz’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR), Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuvarla müzikseverlerle buluşacak.

Pop müzik sanatçısı Erol Evgin, 4 Temmuz’da 21.00’de Maximum Uniq Açıkhava’da konser verecek.

Psikedelik soul grubu Black Pumas, ‘PSM Loves Summer by %100 Müzik’ kapsamında 2 Temmuz’da Zorlu PSM’de sahne alacak.

Pentagram’ın senfoni orkestrasıyla birlikte sahne alacağı ‘An Epic Symphony & Pentagram’ konseri 5 Temmuz’da Harbiye Açıkhava’da gerçekleşecek.

Gitar virtüözü Yngwie Malmsteen 6 Temmuz’da, piyanist Evgeny Grinko ise 3 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek.

Şarkıcı, söz yazarı ve dansçı Zeynep Bastık, 1 Temmuz saat 21.00’de Atlantis Yapım organizasyonu ile Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek.

SERGİLER

Azerbaycan Cumhuriyetinin 105. yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı dolayısıyla hazırlanan ‘Zafer Müjdesi’ sergisi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 5 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.

Sanatçı Hülya Yazıcı’nın küratörlüğünde Bağımsız Sanat Vakfı’nda açılan ‘Küçük İşler/Büyük İşler’ karma sergisi, 10 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Devlet Arşivleri iş birliğiyle Kağıthane’deki Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’nda açılan ‘Belge ve Fotoğraflarla Osmanlı Döneminde Makedonya’ sergisi ziyarete açık olacak.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx