Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Bel Sağlığını Korumak İçin Günlük Yaşamda Yapılması Gerekenler

Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ümit Dinçer ile Uzm. Dr. Özge Yıldırım, bel sağlığını korumak için önemli ipuçlarını paylaştı.

‘BEL AĞRISI TOPLUMDA ÇOK YÜKSEK OLAN HASTALIK’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek özellikle pandemi sürecinde artan bel ağrısı vakalarına dikkat çekti. Bel ağrısının vücutta bir uyarı işareti olduğunu vurgulayan Dr. Aydoğan, belirtiler görüldüğünde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyledi.

Eğer bel ağrısı bacağa yayılıyorsa, gece ağrısı yaşıyorsanız veya kilo kaybı varsa ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Dr. Aydoğan, ofis çalışanlarının ergonomik koltuklarda oturması ve düzenli egzersiz yapması gerektiğini önerdi.

‘YILDA 2-3 BEL AĞRISI ATAĞI VÜCUDUN ALARMIDIR’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının iş gücü kaybına ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Eğer yılda 2-3 kez bel ağrısı atağı geçiriyorsanız vücudunuzun alarm verdiğini belirten Dr. Aydoğan, yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerektiğini dile getirdi.

‘AYNI POZİSYONDA OTURMAK BEL SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Uzm. Dr. Yıldırım, oturuş pozisyonunun bel sağlığı için önemli olduğunu vurgulayarak, omuzların dik olması ve karın kaslarının kasılı olmasının gerektiğini söyledi. Özellikle pandemi sonrası online çalışmanın yaygınlaşmasıyla aynı pozisyonda uzun süre oturmanın bel sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

‘NASIL YÖNETEBİLECEĞİMİZİ İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR’

Dr. Dinçer, bel ağrısının bireyler için önemli olduğunu vurgulayarak, ağrıları nasıl yönetebileceğimizi bilmemiz gerektiğini söyledi. Uygun egzersizler yapmanın ve doğru adımlar atmanın önemli olduğunu belirten Dr. Dinçer, ağrıların geçmemesi durumunda fizik tedavi uzmanına başvurulması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Kan Bağışı Yaparken Dikkat!

Kan bağışı hakkında önemli bilgiler veren uzmanlar, düzenli kan verilmesinin kalıcı kansızlığa sebep olmayacağını bildirdi. 

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.