Altın fiyatları uçtu tehdit arttı! Tuzağa düşenin parası buhar oluyor

Sahte Altınlarla Mücadele Devam Ediyor: Sektör Uzmanlarından Püf Noktaları

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi, sahtecilik vakalarında artışa neden oldu. Gerçeğinden ayırt edilmesi zor olan sahte altınlar, çeşitli yollarla piyasaya sürülerek vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bu durum karşısında sektör uzmanları, sahte altın tuzağından kaçınmanın püf noktalarını açıklıyor.

Altın fiyatlarındaki tarihi yükseliş, kuyumcu dükkanlarında uzun kuyruklara neden olurken, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte fırsatçılar da ortaya çıktı. Gerçek altın ile ayırt edilmesi güç sahte altınlar, halkı hedef alarak piyasaya sürülüyor.

Dolandırıcıların Hedefi Altın Talebi

Altına olan yoğun talep, dolandırıcıları cezbetmeye devam ediyor. Özellikle internetten veya güvensiz kaynaklardan yapılan altın alımlarında dolandırma riski artıyor. Düşük kaliteli ya da tamamen sahte altınlarla piyasaya giren fırsatçılar, haksız kazanç elde etmeyi hedefliyor.

TESK Başkanı Uyarıyor: Güvenilir Altın İçin Doğru Adres Kuyumcular

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altın tehlikesine karşı vatandaşları uyarmayı sürdürüyor. Palandöken, altın talebinin artmasının sahtecilik riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Güvenilir altın, kuyumcu esnafından alınır” şeklinde konuştu.

Belge Kontrolü Şart!

Nisan ayı itibarıyla düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altına olan talebin arttığını vurgulayan Palandöken, vatandaşlara şu uyarıları yaptı: “İnternetten veya bilinmeyen kaynaklardan alınan altınlar, ciddi riskler barındırıyor. Sahte veya düşük ayarlı ürünler, hem tüketicileri hem de esnafı mağdur edebilir. Alışveriş yaparken tanıdık ve güvenilir kuyumcuları tercih edin. Ürünün gramajını, sertifikasını ve belgesini kontrol ederek sahteciliğin önüne geçin.”

Related Posts

Akaryakıt devi krize dayanamadı! Hisselerini sattı

29 ilde şubeleri olan Euroil akaryakıt firması hisselerinin yüzde 20’sini devretti. Devir işlemi 120 milyon TL karşılığında tamamlandı

Enflasyon açıklandı, alacakları maaşlar belli oldu: Doktor, öğretmen, mühendis…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileri sonrası memur zammı da netleşti. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 olurken, memur ve memur emeklileri 2025 yılının ikinci yarısında toplamda yüzde 15,57 zam alacak …

İran-İsrail gerilimi BAE ekonomisini çarptı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren şirketler, İran-İsrail geriliminin etkisiyle Haziran ayında yeni siparişlerde sert bir düşüş yaşadı. S&P Global verilerine göre, yeni siparişler Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyeye indi …

Türk iş kadını ABD’nin en zenginleri listesinde! 13 milyar dolarlık ‘Kıyamet uçağı’ anlaşmasıyla zirveye yerleşti

ABD’de savunma ve havacılık alanındaki başarılarıyla öne çıkan Eren Özmen, 4.4 milyar dolarlık servetiyle en zengin kadınlar listesinde 8’inci sırada yer aldı. Özmen’in şirketi SNC, son olarak ABD Hava Kuvvetleri’yle 13.1 milyar dolarlık tarihi “Kıyamet Uçağı” sözleşmesini kazanarak adından söz ettirdi.

Tekfen hisselerini almıştı: Rekabet Kurumu’ndan ‘mış gibi’ cezası!

Tekfen Holding’de mart ve nisan aylarında gerçekleşen büyük ölçekli hissedar değişiklikleri, Rekabet Kurumu’nun radarına takıldı. Hisselerin Can Grubu’na devriyle birlikte şirketin kontrol yapısında önemli değişiklikler yaşanırken, Rekabet Kurumu …

Seferberlik için 25 bin ton çay stokladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, stoklarında muhtemel bir seferberlik durumunda kullanılmak üzere 25 bin ton çay olduğunu açıkladı.