Omurga tümörünün tipi tedaviyi belirliyor!

Omurga Tümörünün Türü, Tedaviyi Belirliyor

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörleri hakkında önemli bilgiler verdi. Omurga tümörlerinin, omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde anormal hücre büyümeleri olduğunu belirten Avcı, bu tümörlerin omurganın kendisinde gelişebileceğini ya da vücudun başka bölgelerinden omurgaya yayılabileceğini söyledi.

Omurga tümörlerinin omurilik ve sinir köklerine baskı yaparak ağrı, fonksiyon kaybı ve sinir hasarına yol açabileceğine dikkat çeken Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörlerinin kemik yapıyı ve sinir dokusunu etkileyebildiğini vurguladı.

Omuriliğe Baskı Yapan Tümörler Ciddi Semptomlara Neden Olabilir

Primer omurga tümörlerinin omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde geliştiğini, metastatik omurga tümörlerinin ise vücudun farklı bir yerinden omurgaya yayıldığını belirten Avcı, iyi huylu ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara da değindi.

Avcı, omurga tümörlerinin omuriliğe baskı yaparak ciddi semptomlara yol açabileceğini ve bu semptomların tümörün büyüklüğüne, yerleşim yerine ve sinir yapılarına bağlı olarak değişebileceğini söyledi.

İyi ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara değinen Avcı, iyi huylu tümörlerin genellikle yavaş büyüdüğünü ve çevre dokulara zarar verme olasılığının düşük olduğunu, kötü huylu tümörlerin ise daha hızlı büyüyebileceğini ve çevre dokulara zarar verebileceğini belirtti.

Avcı, iyi huylu tümörlerin cerrahi olarak çıkarılmasının genellikle yeterli olduğunu ancak kötü huylu tümörlerde kemoterapi veya radyoterapi gibi ek tedavilerin gerekebileceğini söyledi. Sinir yapılarına baskı yapan omurga tümörlerinin tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, bu tümörlerin yaşamı tehdit edebileceğini kaydetti.

Related Posts

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

Kan Bağışı Yaparken Dikkat!

Kan bağışı hakkında önemli bilgiler veren uzmanlar, düzenli kan verilmesinin kalıcı kansızlığa sebep olmayacağını bildirdi. 

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir