Kakao krizi derinleşiyor: Bazı çikolata ürünlerine zam yapılacak

Nestle ABD, Bazı Çikolata ve Şekerleme Ürünlerinde Fiyat Artışı Yapacak

Nestle’nin ABD birimi, yükselen ham madde maliyetleri nedeniyle bazı çikolata ve şekerleme ürünlerinde fiyat artışına gitme kararı aldı. 23 Haziran’dan itibaren geçerli olacak bu zam, özellikle Toll House markalı çikolata parçacıkları, fırın kakaosu ve şekerleme kitlerini kapsıyor.

Gelen bilgilere göre, Nestle’nin kararı geçtiğimiz yıl sonunda bazı emtia tedarikçilerine gönderdiği fiyat düşürme ve sözleşme iptali taleplerinin reddedilmesinin ardından geldi.

Piyasada Enflasyon Yavaşlarken Çikolatada Artış Devam Ediyor

Çikolata ve bazı temel gıda ürünlerinin fiyatları yükselmeye devam ederken, genel market enflasyonunda yavaşlama gözlemleniyor. Özellikle kakao arzındaki daralma, vadeli işlemlerde rekor seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Bu durum, üretici firmaları artan maliyetleri fiyatlara yansıtmak zorunda bırakıyor.

Nestle ve diğer gıda devleri, kâr marjlarını korumak adına geçen yıl benzer fiyat artışlarına gitmişti. Nestle CEO’su Laurent Freixe, fiyat ayarlamalarının tüketici tepkilerini dikkate alarak yapıldığını ve bu stratejinin satış büyümesine katkı sağladığını belirtti.

Yeni Fiyatlar Henüz Netleşmedi

Nestle’nin fiyat artışıyla ilgili yayınladığı iç yazışmalarda, ürün başına ne kadar zam yapılacağı belirtilmedi. Nihai fiyatlandırmayı perakendeciler belirleyecek ve rekabet koşulları ile tüketici talebini göz önünde bulunduracak.

Şirket fiyat düzenlemelerinin gümrük tarifeleriyle ilgili olmadığını, sadece emtia maliyetlerindeki artışa dayandığını vurguladı. Ayrıca, 2025 yılı itibarıyla tedarik zincirinde daha verimli satın alma stratejileriyle 700 milyon İsviçre Frangı tasarruf hedefliyor.

Tüketiciler Tatlı Alışverişlerinde Daha Dikkatli Olabilir

Son zamanlarda artan kakao maliyetleri, Nestle gibi büyük üreticileri fiyatları revize etmeye itti. Şirketin sözcüsü, bu kararın uzun süredir devam eden ekonomik baskılar ve titiz değerlendirmeler sonucunda alındığını belirtti. Bu adım, yakın gelecekte çikolata ve tatlı ürünlerinin tüketiciler için daha pahalı hale gelmesine yol açabilir.

Related Posts

Bir dönem Beşiktaş’ın stat sponsoruydu: İflas edince önce rest çekti sonra küfür etti

Türkiye’nin bir dönem en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Fi Yapı İnşaat AŞ mahkeme kararı ile resmen iflas etti. BİR DÖNEM BEŞİKTAŞ’IN STAT SPONSORUYDU 2000’li yıllarda adını sıkça duyuran ve Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden biri …

Antep fıstığı ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’den yılın ilk 6 ayında 79 ülkeye 113 milyon 339 bin dolarlık Antep fıstığı ihracatı gerçekleştirildi.

Akaryakıt devi krize dayanamadı! Hisselerini sattı

29 ilde şubeleri olan Euroil akaryakıt firması hisselerinin yüzde 20’sini devretti. Devir işlemi 120 milyon TL karşılığında tamamlandı

Enflasyon açıklandı, alacakları maaşlar belli oldu: Doktor, öğretmen, mühendis…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileri sonrası memur zammı da netleşti. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 olurken, memur ve memur emeklileri 2025 yılının ikinci yarısında toplamda yüzde 15,57 zam alacak …

İran-İsrail gerilimi BAE ekonomisini çarptı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren şirketler, İran-İsrail geriliminin etkisiyle Haziran ayında yeni siparişlerde sert bir düşüş yaşadı. S&P Global verilerine göre, yeni siparişler Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyeye indi …

Türk iş kadını ABD’nin en zenginleri listesinde! 13 milyar dolarlık ‘Kıyamet uçağı’ anlaşmasıyla zirveye yerleşti

ABD’de savunma ve havacılık alanındaki başarılarıyla öne çıkan Eren Özmen, 4.4 milyar dolarlık servetiyle en zengin kadınlar listesinde 8’inci sırada yer aldı. Özmen’in şirketi SNC, son olarak ABD Hava Kuvvetleri’yle 13.1 milyar dolarlık tarihi “Kıyamet Uçağı” sözleşmesini kazanarak adından söz ettirdi.